SV Haslou
Home > Nieuws > Spelregelbewijs B-junioren

Spelregelbewijs B-junioren

#

Halen spelregelbewijs verplicht voor B-junioren


De verenigingsraad van de KNVB heeft vorig jaar ingestemd met een reglementswijziging die het halen van het spelregelbewijs verplicht stelt.

Spelers uit geboortejaar 1998 zijn afgelopen seizoen al bezig geweest met het halen van hun spelregelbewijs. Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het DWF een waarschuwing. Na 6 waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het DWF. Als het spelregelbewijs is gehaald, mag de speler weer uitkomen in wedstrijden.

Spelers uit geboortejaar 1999 gaan vanaf dit seizoen aan de slag met het spelregelbewijs.


Waarom?

Een spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in (én begrip voor) beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor een sportiever spel, waarbij het toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen,

Wie?

In seizoen 2015-2016 moeten alle spelers die geboren zijn in 1999 verplicht het spelregelbewijs halen. Spelers uit 1998 dienen al in het bezit te zijn van dit spelregelbewijs.

Welke spelregels?

De toetsvragen zijn gericht op 20 spelsituaties. Uit onderzoek onder scheidsrechters en coaches is gebleken dat rond deze situaties de meeste discussie kan ontstaan over de uitleg en toepassing van de spelregels. Dat zijn spelsituaties die iedereen herkent zoals hands en buitenspel, de terugspeelbal en de voordeelregel. Alle spelsituaties en -regels zijn in heldere taal omschreven en voorzien van beeld- en filmmateriaal.

Wat?

Spelers krijgen aan het begin van het seizoen een persoonlijke brief thuis gestuurd met alle informatie over het spelregelbewijs.

Share dit nieuwsitem