SV Haslou
Home > Nieuws > Haslou-complex legionellavrij

Haslou-complex legionellavrij

Update 24-03-2016

Ons complex is legionella-vrij verklaard.

De douches kunnen weer gebruikt worden.


Legionellabesmetting Haslou-complex


Maandag 14 maart kregen wij van de gemeente de melding dat in kleedkamer 4 tijdens de periodieke controle een legionellabesmetting is geconstateerd. Tot nader bericht mogen daarom de douches in het hele complex niet gebruikt worden. Deze informatie is direct via de contactpersonen van de teams gecommuniceerd.

De besmetting is gemeld bij de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) en de GGD. Dinsdag 15 maart zijn de leidingen gespoeld en woensdag worden nieuwe monsters genomen. Daarnaast wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de besmetting. Dit onderzoek kan enige tijd duren.

Een en al betekent dat ook komend weekend de douches niet gebruikt mogen worden. Volgens de kwaliteitsnormen voetbalaccommodatie moet per wedstrijd afzonderlijke kleed/wasruimten beschikbaar zijn. Zolang het sein veilig niet wordt afgegeven kunnen wij ons inziens aan deze eis niet voldoen. Reden om de thuiswedstrijden op ons complex af te gelasten. De KNVB heeft begrip voor ons standpunt.


Advies GGD

Wij onderkennen de gevaren van legionella en hebben daarom contact opgenomen met de GGD. Het gevaar ontstaat in onze situatie alleen bij de douches. Risicogroepen zijn personen met een verminderde weerstand, ouderen en stevige rokers. De GGD adviseert alert te zijn op ziekteverschijnselen gedurende 14 dagen. Indien men naar de huisarts gaat met ziekteverschijnselen, is het raadzaam te melden dat bij Haslou een legionellabesmetting is geconstateerd en men zich daar heeft gedoucht.

Het is heel jammer dat komend weekend geen wedstrijden op ons complex gespeeld kunnen worden, maar de gezondheid van onze leden en gasten staat voorop. Wij willen dan ook geen enkel risico hierin nemen.


Bestuur SV Haslou


Klik hier voor verdere informatie over legionella