SV Haslou
Home > Nieuws > Haslou 75 jaar: jubileumboek

Haslou 75 jaar: jubileumboek

PERSBERICHT

Haslou 75 jaar: jubileumboek


Vorig jaar kondigde het bestuur van voetbalvereniging Haslou aan dat in 2016 uitgebreid zal worden gevierd dat men 75 jaar bestaat. Het ingestelde feestcomité is inmiddels ver gevorderd met de uitwerking van de jubileumactiviteiten.

Haslou is opgericht op 1 juli 1941. Daarom zijn de definitieve data van het jubileumweekend vastgesteld op 7, 8, 9 en 10 juli 2016. Het programma voor het weekend is rond en kent de nodige variatie.

Van sportactiviteiten, kookbattle, optreden van bands en artiesten tot een grote zondagochtend brunch. Kortom activiteiten voor jong en oud. Daarover volgt binnenkort meer info.

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum zal een gedenkboek worden uitgegeven. De redactie is momenteel druk doende om diverse persoonlijke archieven en het clubarchief na te pluizen. Ook interviewt men (oud-)leden en supporters van de vereniging. Het jubileumboek van S.V. Haslou wordt niet alleen een mooi lees- en kijkboek met verleden en heden van de voetbalvereniging, maar ook een naslagwerk met belangrijke wetenswaardigheden voor de toekomst. Zo neemt het boek u onder andere mee naar het ontstaan van S.V. Haslou ten tijde van de oorlog, de groei die daarop volgde, een overzicht van 75 jaar aan behaalde resultaten en de mooiste herinneringen van jong en oud.

Ook de nodige anekdotes passeren de revue.

Wist u dat ex-wielrenner Henk Steevens zijn been twee keer brak toen hij uitkwam in een wedstrijd voor Haslou 1? Dat men in Brunssum schrok toen bij de wedstrijd Limburgia-Haslou in 1971 het legioen uit Elsloo uit meer dan 700 personen bestond? Dat Havantia in 1944 de beslissende kampioenswedstrijd van Haslou won, die gespeeld werd op het Caesar-veld in Beek, voor meer dan 2000 toeschouwers?

Bij de samenstellers van het boek spat het enthousiasme eraf; dit gaat u terug zien in deze unieke uitgave voor een breed publiek. Binnenkort start de voorinschrijving. De prijs van het jubileumboek bedraagt 25 euro. Voorintekenaars ontvangen een limited edition. Informatie over de voorinschrijving volgt.

Na 75 jaar is Haslou de grootste vereniging in Elsloo. De club kent momenteel ca. 550 leden. Veel teams trainen en spelen wekelijks op de prachtige accommodatie gelegen aan de Mergelakker in Catsop. In het jubileumweekend zal op de parkeerplaats bij de accommodatie een grote feesttent worden opgesteld, waarin de festiviteiten zullen plaatsvinden.

Veel werk wordt ook gemaakt van het inrichten van een fototentoonstelling over “75 jaar Haslou”. Hebt u nog foto’s, affiches, programmaboekjes of knipsels die de historie van Haslou raken dan kunt u die sturen naar haslou75@gmail.com .

Ook film- of videomateriaal is welkom.

Uiteraard wordt u in de komende weken via de diverse media op de hoogte gehouden van de komende activiteiten!


Share dit nieuwsitem