SV Haslou
Home > Nieuws > Biercantus 23 juni 2018

Biercantus 23 juni 2018


# #


Wat is een biercantus?

Een biercantus is een spel en meezingfestijn waarbij de deelnemers aan lange biertafels zitten, die opgesteld zijn voor het podium waar de band zijn liederen speelt. Wanneer de band speelt worden alle deelnemers uitgenodigd/geacht om uit volle borst mee te zingen, te dansen en te feesten!

Een biercantus wordt geleidt door een cantusleider. Hij houdt tijdens de cantus de touwtjes strak in handen. Er gelden namelijk enkele regels die streng nageleefd worden. Bij het overtreden van deze regels zorgt de cantusleider ervoor dat de overtreders ‘gestraft’ worden. Regel één bij de biercantus is dat de cantusleider altijd gelijk heeft. Regel twee; het is de bedoeling dat je gedurende de biercantus aan de tafel blijft zitten. Omdat zingen bij een biercantus centraal staat, volgt een derde belangrijke regel: tijdens het zingen wordt er niet gedronken, men kan tenslotte niet zingen met een volle mond… Alle regels staan genoteerd in het grote cantusboek van de cantusleider en worden voor de start van de cantus voorgedragen!

De biercantus is een combinatie van klassieke meezingers en het drinken van bier, wijn (óf frisdrank). De band speelt bekende nummers van vroeger én nu en doet er alles aan om iedereen uit volle borst mee te laten zingen! Natuurlijk zal de kwaliteit van de samenzang beter worden, naarmate de cantus vordert. De SV Haslou Biercantus wordt opgeluisterd door Motion Coverband. Deze top formatie komt voor de tweede keer naar Elsloo en heeft een uitgebreid repertoire om er een fantastische avond van te maken.


Grijp je kans én meldt je aan!

Wil jij, samen met je team of vereniging een fantastische avond beleven? Meldt je dan makkelijk én snel aan door op de onderstaande link te klikken!


Inschrijfformulier Biercantus 23 juni 2018